Waarom ik fan ben van Notion

cog wheels, gear wheels, machine-2125169.jpg

Onlangs schreef ik een blog over Notion en wat je er allemaal mee kan.

Vandaag wil ik het met jullie hebben over waarom ik Notion een geweldige tool vindt en waarom ik daar enthousiast over ben.

 

 

Nieuwsgierig

Notion is dus een app waarmee je allerlei soorten documenten kunt maken, organiseren en delen. Je kunt er bijvoorbeeld notities, takenlijsten, agenda’s, databases, wiki’s en nog veel meer mee maken. Het mooie van Notion is dat je alles naar je eigen smaak kunt aanpassen en dat je verschillende soorten content met elkaar kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een pagina maken met een tekst, een tabel, een afbeelding en een video. Of je kunt een database maken met verschillende weergaven, zoals een kalender, een kanbanbord of een galerij.

 

Ik ben Notion gaan gebruiken voor mijn persoonlijke en professionele projecten omdat ik nieuwsgierig was naar de kracht van Notion. Ik vind het vooral handig dat ik alles op één plek kan bewaren en dat ik makkelijk kan schakelen tussen verschillende projecten. Hiervoor gebruikte ik Trello, Microsoft To Do en Todoist, geweldige tools die je prima kunt gebruiken. Notion voegt dit alles samen, alle voorgenoemde apps in 1 tool.

 

Team spaces

In Notion heb je private pages, daar heb ik alles ondergebracht wat betreft persoonlijke zaken. Daarnaast kun je teamspaces aanmaken, AutiBrains bijvoorbeeld. Daar heb ik alles ondergebracht wat AutiBrains aangaat, van blogs tot het beheer van mijn website tot een social media calendar. Het voordeel van een teamspace is dat als AutiBrains zou gaan groeien en er komt een persoon bij die werkt aan AutiBrains, ik die kan toevoegen aan de teamspace met bepaalde rechten en rollen, om zo samen te werken, om een voorbeeld te noemen. Het is dus mogelijk om samen te werken binnen een teamspace, erg handig lijkt me. Uiteindelijk heb ik een dashboard gemaakt waar alle belangrijke pages getoont worden, zodat ik een helder overzicht heb van taken die ik moet doen, tot een persoonlijke wiki die ik heb gemaakt. Het mooie is dat je via een externe website widgets kunt laten toevoegen, zo heb ik een widget voor de tijd en datum. En ik heb een widget met het weerbericht voor de komende 5 dagen gebaseerd op mijn locatie.

 

Cross-platform

Maar het gemak gaat nog verder, ik kan Notion op al mijn apparaten gebruiken, want er zijn apps voor Windows, Mac, iOS en Android. Ideaal, zo heb ik altijd overal toegang tot mijn pages en dashboards.

Voor mijn week planning maak ik gebruik van een planner van StructuurJunkie. Dit samen gebruiken met Notion werkt voor mij.

Ik vind het heerlijk om op papier mijn dag en weekplanning uit te schrijven. Taken die ik heb te doen staan zowel in Notion als in de papieren planner met een verwijzing naar Notion.

zo heeft Notion ook veel integraties met andere apps en diensten, zoals Google Drive, Dropbox, Slack, Evernote en meer. Zo kun je bijvoorbeeld bestanden importeren vanuit Google Drive of Dropbox, of notificaties ontvangen in Slack als er iets verandert in Notion. Zo heb je alles wat je nodig hebt in deze tool verzameld.

 

Mijn conclusie

Notion is een veelzijdige en krachtige tool die je helpt om je werk en leven te organiseren. Ik raad het iedereen aan die op zoek is naar een betere manier om informatie te beheren en te delen. Ga eens kijken, maak gebruik van templates om snel op te starten en probeer het een paar weken. Notion heeft mooie templates gemaakt die je o.a. gratis kunt downloaden en gebruiken.
Als je meer wilt weten over Notion of het zelf wilt proberen, kun je naar de website bezoeken.  Op YouTube staan veel tutorials over hoe je kunt starten met Notion.

 

Hartelijk bedankt voor het lezen van deze blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enable Notifications OK No thanks