Leestijd: 3 minuten

Mijn terugblik op het jaar 2023

person standing on slope glacier mountain

Inleiding:

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het tijd is om terug te kijken op de afgelopen 12 maanden. Voor mij persoonlijk is het een jaar geweest vol ups en downs, uitdagingen en mooie momenten. In dit persoonlijke jaaroverzicht op AutiBrains neem ik jullie mee door mijn ervaringen, groei en hoogtepunten van het afgelopen jaar 2023.

 

Hoogtepunten en Positieve Momenten

Een van mijn mooiste momenten was het moment dat ik besloot om een nieuwe website te gaan ontwikkelen in WordPress voor AutiBrains. Dit was een periode van veel beslissingen nemen qua stijl en design. 

Wat een kick gaf het mij toen ik de nieuwe website wereldkundig ging maken en deze werd gepubliceerd en beschikbaar gemaakt voor iedereen.

De gestage groei van AutiBrains op Instagram is voor mij ook positief, stap voor stap werd er een community gebouwd door verschillende mensen en daar mocht ik op aanhaken.

Het absolute hoogtepunt kwam met de bekendmaking dat ik de nieuwe gastblogger ben bij Wereld van Autisme.

Deze website die door Sylvana gebouwd is en beheerd wordt is voor mij een inspiratiebron.

En nu worden mijn blogs gelezen op Wereld van Autisme.

Voor mij persoonlijk een hele eer, want ik wil mensen op een eigen authentieke manier inzichten geven en mooie blogs en onderwerpen laten lezen.

 

Reflectie op Autisme en Zelfontdekking:

Wat betreft mijn eigen autisme, het was een leerweg met ups en downs.

Meltdowns heb ik gehad, dieptepunten dat ik het even niet meer zag zitten.

Maar ook hoogtepunten. Het intens kunnen genieten en uiten van mijn emoties bij mooie worship muziek bijvoorbeeld.

Dit jaar heb ik geleerd dat ik ben wie ik ben.

Autisme is niet wat ik ben, maar het hoort wel bij mij. 

Eigenlijk een stukje acceptatie van mijn diagnose, en dat is voor mij een behoorlijke stap geweest.

Ik ben gaan werken met een autisme coach die me heel praktisch en down to earth helpt en begeleidt, dit is echt helpend voor mij.

Het is geen schande om een coach te hebben in je leven die je helpt bij verschillende aspecten van het leven.

Mijn grootste ontdekking, of herontdekking eigenlijk, was toch wel het feit dat ik koken erg leuk vind, maar ook dat het lekker is om koken te combineren met een kamado BBQ.

Dit was voor mij een schot in de roos.

Wat ook een ontdekking was voor mij is hoe leuk ik schrijven vindt van goede content.

Een boodschap op een goede manier overbrengen moet doordacht zijn.

Hier leer ik elke keer weer van en door veel te doen, groei ik daar ook in.

 

Dankbaarheid en Toekomstperspectief:

Het afgelopen jaar heb ik veel gedeeld op Instagram, mijn account is goed gegroeid en groeit nog steeds rustig door.

Aan alle mensen die mij volgen, aan alle mensen die ik heb mogen spreken: ik wil je nu hier, via deze weg, bedanken voor wat je betekende voor mij, voor het uitwisselen van ervaringen, tips en feedback.

Mijn doelen voor 2024 zijn eigenlijk niet anders dan dit jaar: Mooie blogs plaatsen, mooie eerlijke content plaatsen met het eerlijke verhaal over het hebben van ASS.

De mooie en minder mooie kanten daarvan. 

Vanuit mijn persoonlijke levensovertuiging geloof ik dat ieder mens uniek en prachtig geschapen is. Of je nu ASS hebt, iets anders of wat dan ook. 

En vanuit mijn overtuiging leer ik dat ik mijn naaste mensen net zo lief moet hebben zoals ik mijzelf liefheb. Dit zijn woorden die door Jezus Christus gesproken zijn en zo opgeschreven in de Bijbel (Mattheüs 22 vers 39).

Daar ligt ook mijn rustpunt, want te midden van de vele overprikkelingen die ik heb gehad, gaf Jezus mij de rust die ik nodig had op zulke momenten, door middel van gebed, mediteren en stilte. Voor mij is dit belangrijk, het bepaalt hoe ik mij voel, hoe ik mijn gedachten vul en hoe mijn houding is met alles wat op mijn pad komt.

 

Wat betreft de toekomst, de plannen die ik heb zijn voornamelijk het uitbouwen van AutiBrains als platform voor informatie rondom ASS vanuit persoonlijke ervaringen.

Schrijven is voor mij een vorm van verwerken, de ideeën die ik opdoe, verwerk ik naar blogs die worden geplaatst op AutiBrains of bij Wereld van Autisme.

 

Afsluitende Gedachten:

Het afgelopen jaar heeft me in vele opzichten gevormd en geleerd. Het was een jaar van groei, uitdagingen en mooie momenten. Als ik terugkijk, ben ik dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt en kijk ik vol verwachting uit naar wat het nieuwe jaar zal brengen.

 

Slotwoord:

Hartelijk bedankt dat je de tijd en de moeite hebt genomen om deze terugblik te lezen.

Hopelijk mocht je wat hebben aan deze blog.

Als je nu vragen of opmerkingen hebt, voel je je vrij om ze te stellen.

Dat kan via DM op Instagram of het contactformulier op de website. Er volgt dan vanzelf een antwoord. Voor nu wens ik je een mooie jaarwisseling toe. Veel zegen en een mooi en gezond 2024 toegewenst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar !
Leuk je te ontmoeten.

Schrijf je in om elke maand onze nieuwsbrief te ontvangen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Enable Notifications OK No thanks