Mijn Perspectief met Trello

student, typing, keyboard-849822.jpg

Vandaag wil ik graag mijn persoonlijke reis delen over hoe Trello mij enorm helpt bij het beheren van alle zaken rondom AutiBrains. Trello is meer dan alleen een hulpmiddel voor mij; het is mijn virtuele assistent. Ik gebruikte eerst Notion, toen ClickUp, nu ben ik weer teruggekomen bij Trello.

Trello is een eenvoudige en stabiele projectmanagement tool die ik sinds een paar weken met veel plezier gebruik. Je kunt Trello letterlijk voor alles gebruiken.

In deze blog neem ik je mee in mijn ervaringen die ik heb met Trello.

 

 

Een Gestroomlijnd Overzicht

Erg vaak gebeurt het dat mijn hoofd vol loopt met allemaal ideeën die ik wil gaan doen met mijn website, mijn account op instagram en natuurlijk ideeën voor blogs.

Trello heeft me de mogelijkheid gegeven om al mijn ideeën voor AutiBrains op een gestructureerde en visuele manier te organiseren.

Ik heb 3 borden aangemaakt die alles omvatten voor AutiBrains. Een bord voor alles rondom het beheren van de website. Een bord voor alles rondom het schrijven van blogs en een bord voor alle organisatie zaken. Ik werk met lijsten zoals, backlog, to do, doing, ready for publication en published of done.

Zo vinden specifieke taken of gedachten hun plek op deze lijsten op het betreffende bord. Dit visuele systeem zorgt voor rust en stabiliteit in de wirwar van ideeën die in mijn hoofd kunnen rondtollen.

 

 

Prioriteiten in één Oogopslag

Een ander voordeel van Trello is het vermogen om prioriteiten visueel te markeren. Met kleurcodes geef ik aan waar content geplaatst moet worden.

Labels en aangepaste velden helpen me snel te begrijpen wat de status is van verschillende kaarten. Ik heb inzicht in de vervaldatum, prioriteiten en de labels.

Met power ups kan ik extra functies toevoegen aan Trello.

Zo heb ik de Kalender weergave aangezet waardoor ik deze heb kunnen toevoegen aan mijn Google Agenda. Alle blogs die een publicatiedatum hebben zijn dan zichtbaar in de agenda. Zo heb ik een duidelijk en helder overzicht van alle aankomende publicaties.

 

 

Dankbaarheid en Inspiratie

Trello heeft me ook geleerd om dankbaarheid te koesteren. Ik heb borden waarop ik alles rondom AutiBrains bijhoudt. Van content tot het verbeteren van de prestaties van mijn website.

Deze inzichten en overzichten geven mij een gevoel van controle, overzicht en dankbaarheid. En het leidt tot nieuwe inspiratie. In de lijst “Backlog” staan al mijn nieuwe onderwerpen die ik nog wil gaan schrijven. Doordat ik regelmatig door deze lijst heen scroll, krijg ik inzichten en ingevingen voor nieuwe onderwerpen.

 

Het Avontuur Gaat Verder

Tijdens mijn persoonlijke reis met autisme heeft Trello mijn wereld geopend voor nieuwe mogelijkheden. Door alles te beheren en te werken via Trello, ben ik in staat om gestructureerd en gefocussed te werken aan AutiBrains.

Trello kan voor mensen met ASS zeker erg goed werken.

De eenvoudige, maar slimme opzet van Trello zorgt ervoor dat je niet kan verdwalen in mogelijkheden zoals bij Notion bijvoorbeeld wel kan gebeuren.

Er zijn honderden templates beschikbaar voor Trello die je kan gebruiken voor van alles en nog wat. Probeer het eens een paar weken en ontdek of Trello je juist kan helpen bij dat ene project wat je altijd al wilde oppakken.

 

Deze blog kwam tot stand toen ik de blog van Maureen, van Sparkling Auti, las over Trello.

Maureen heeft een zeer gedetailleerde beschrijving van de functies die zij gebruikt in Trello. Zeker de moeite waard om eens rustig door te lezen.

Door deze blog ben ik Trello enkele weken geleden weer gaan gebruiken, en raakte ik geïnspireerd om zelf ook iets te schrijven.

 

 

Tenslotte wil ik je hartelijk bedanken voor het lezen.

Graag zie ik je terug bij een nieuwe blog!

1 gedachte over “Mijn Perspectief met Trello”

  1. Wat leuk om te zien dat je geïnspireerd bent geraakt!
    Nu ben ik ook weer door jou geïnspireerd om de kalenderfunctie te gaan gebruiken. Tot nu toe werk ik volledig vanuit flow, maar krijg steeds meer behoefte aan wat meer structuur (contentplanning met overzicht).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enable Notifications OK No thanks