Leestijd: 2 minuten

Krachttraining en mentale welzijn: mijn persoonlijk perspectief

dumbbells, shoes, sneakers-2465478.jpg

De reis naar verbeterd welzijn

Als persoon met autisme heb ik veel gezocht naar manieren om mijn mentale welzijn te verbeteren en mezelf beter te begrijpen.Al meer dan een jaar sport ik bij Happy Bodies, wat mijn leven positief heeft beïnvloed door middel van krachttraining. Sinds ik daar kleinschalig sport met goede coaching, heeft het beoefenen van krachttraining een opmerkelijk effect op mijn geestelijke gezondheid.

 

Fysieke uitdaging, mentale doorbraak

Krachttraining biedt me een gestructureerde fysieke uitdaging die mijn zintuigen kalmeert en me helpt mijn gedachten te ordenen. De herhalingen en sets vormen een ritmisch patroon dat me helpt focussen, mijn gedachten verheldert en stress vermindert. De voldoening van het behalen van trainingsdoelen vertaalt zich naar een gevoel van eigenwaarde en trots dat mijn zelfvertrouwen vergroot, daarbij is het belang van een goede motiverende sportcoach enorm belangrijk.

 

Routinematige voorspelbaarheid

Structuur en routine zijn cruciaal voor veel mensen met autisme, waaronder ikzelf. Krachttraining heeft me een gezonde en voorspelbare routine gegeven. De digitaal ingelezen training sessies bieden me een gevoel van stabiliteit en controle.

Het zien van meetbare vooruitgang in mijn prestaties versterkt mijn gevoel om door te gaan en vol te houden.

 

Sociale Kansen en zelfexpressie

Hoewel ik soms moeite heb met sociale interacties, biedt de club een unieke omgeving waarin ik me comfortabel voel om sociale kansen aan te grijpen. Krachttraining heeft me in staat gesteld om te communiceren met gelijkgestemde mensen.
De focus ligt op fysieke prestaties, waardoor ik mezelf kan uitdrukken zonder me overweldigd te voelen.

 

Stressverlichting en emotionele regulatie

Krachttraining fungeert als een uitlaatklep voor mijn opgebouwde spanning en emotionele onrust. De intense fysieke inspanning stelt me in staat om mijn emoties los te laten en een plek te geven. Na een krachtige trainingssessie voel ik me vaak kalm en in balans, waardoor ik beter om kan gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

 

Krachttraining als belang voor mijn welzijn

Voor mij, als persoon met autisme, heeft krachttraining een grote impact op mijn mentale welzijn. Het geeft mij een gestructureerde en voorspelbare omgeving waarin ik mezelf kan uitdrukken, sociale kansen kan benutten en mijn emoties kan reguleren. De sportschool is mijn place to be  geworden, een plek waar ik mijn lichaam en emotie in harmonie kan brengen. De combinatie van fysieke uitdaging en emotionele beloning helpt mij om mijn leven meer veerkracht en vreugde te brengen. Krachttraining is niet alleen een fysieke activiteit, maar een krachtige bron van zelfversterking.

 

Hartelijk bedankt voor het lezen van deze blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar !
Leuk je te ontmoeten.

Schrijf je in om elke maand onze nieuwsbrief te ontvangen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Enable Notifications OK No thanks