Hoe Notion kan helpen bij autisme

phone, android, apps-1869510.jpg

Notion is een online tool die je kan gebruiken om allerlei soorten informatie te organiseren, delen en bewerken. Je kan er bijvoorbeeld notities, takenlijsten, agenda’s, databases en meer mee maken. Maar wist je dat Notion ook heel handig kan zijn als je autisme hebt? In deze blog leg ik je uit wat Notion is, hoe je het kan gebruiken en waarom het zo fijn is voor mensen met autisme.

 

Wat is Notion?

Notion is een alles-in-één werkruimte waar je verschillende soorten content kan creëren en beheren. Je kan er bijvoorbeeld je eigen wiki maken, waar je al je kennis en informatie kan opslaan en raadplegen. Je kan er ook je projecten plannen en bijhouden, met behulp van takenlijsten, borden, tijdlijnen en meer. Je kan er zelfs je eigen website of blog mee maken, met behulp van de ingebouwde templates en de mogelijkheid om je pagina’s te publiceren.

Notion werkt met blokken, die je kan slepen en neerzetten om je pagina’s vorm te geven. Elk blok kan een ander type content bevatten, zoals tekst, afbeeldingen, video’s, tabellen, formules, code en meer. Je kan ook blokken in elkaar nestelen, om zo complexe structuren te bouwen. Je kan ook blokken koppelen aan andere pagina’s of databases, om zo relaties te leggen tussen je informatie.

 

Hoe kan je Notion gebruiken?

Notion is heel flexibel en aanpasbaar, dus je kan het gebruiken voor allerlei doeleinden. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe je Notion kan gebruiken:

  • Maak een persoonlijke wiki, waar je al je interesses, hobby’s, kennis en ervaringen kan opslaan en ordenen. Je kan bijvoorbeeld pagina’s maken over je favoriete films, boeken, muziek, games, recepten, reizen en meer. Je kan ook pagina’s maken over jezelf, zoals je persoonlijkheidstype, leerstijl, doelen en dromen.
  • Maak een dagboek of journal, waar je je gedachten, gevoelens, ervaringen en herinneringen kan opschrijven. Je kan ook gebruik maken van de templates voor habit tracking, gratitude journaling, mood tracking en meer. Je kan ook foto’s, video’s of audio toevoegen om je dagboek te verrijken.
  • Maak een planner of agenda, waar je je afspraken, taken, deadlines en evenementen kan bijhouden. Je kan gebruik maken van de kalenderweergave om een overzicht te krijgen van je schema. Je kan ook gebruikmaken van de herinneringsfunctie om geen belangrijke zaken te vergeten.
  • Maak een portfolio of cv, waar je je werkervaring, opleiding, vaardigheden en projecten kan laten zien. Je kan gebruikmaken van de galerij weergave om je werk visueel te presenteren. Je kan ook links toevoegen naar je sociale media of website om meer over jezelf te vertellen.
  • Maak een blog of website, waar je je ideeën, meningen, verhalen of tips kan delen met de wereld. Je kan gebruik maken van de publicatiefunctie om je pagina’s online te zetten. Je kan ook reacties toestaan om feedback te krijgen van je lezers.

Waarom is Notion fijn voor mensen met autisme?

Notion is een tool die veel voordelen kan bieden voor mensen met autisme. Hier zijn een paar redenen waarom Notion fijn is voor mensen met autisme:

  • Notion helpt je om structuur aan te brengen in je leven. Je kan Notion gebruiken om al je informatie te ordenen en te categoriseren op een manier die voor jou logisch is. Je kan ook Notion gebruiken om je routines en gewoontes te ondersteunen en te verbeteren. Zo kan je meer overzicht en controle krijgen over je leven.
  • Notion helpt je om creatief te zijn. Je kan Notion gebruiken om al je ideeën vast te leggen en uit te werken. Je kan ook Notion gebruiken om je eigen stijl en persoonlijkheid te laten zien. Je kan je pagina’s vormgeven en aanpassen zoals jij dat wilt, met behulp van kleuren, iconen, emoji’s en meer. Zo kan je jezelf uiten en je passies delen.
  • Notion helpt je om te leren en te groeien. Je kan Notion gebruiken om al je kennis en informatie te verzamelen en te verdiepen. Je kan ook Notion gebruiken om je doelen te stellen en te volgen. Notion kan je ook gebruiken om jezelf uit te dagen en nieuwe dingen te proberen. Zo kan je jezelf ontwikkelen en je potentieel benutten.

Samenvattend

Notion is dus een geweldige tool die je kan helpen als je autisme hebt. Je kan Notion gebruiken om allerlei soorten informatie te organiseren, delen en bewerken. Je kan Notion ook gebruiken om structuur, creativiteit en groei in je leven te brengen. Notion is heel flexibel en aanpasbaar, dus je kan het gebruiken voor allerlei doeleinden.

Je kan Notion gratis uitproberen en ontdekken wat het voor jou kan betekenen, en Notion heeft veel goede templates beschikbaar om mee te beginnen.

 

 

Wil je de website bekijken? klik op onderstaande knop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enable Notifications OK No thanks