Leestijd: 2 minuten

Hoe ik mijn eigen ‘second brain’ maak in TickTick

an artist s illustration of artificial intelligence ai this image represents how machine learning is inspired by neuroscience and the human brain it was created by novoto studio as par

Als je net als ik bent, dan kan het organiseren van je gedachten en taken een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig heb ik een geweldige oplossing ontdekt die mijn leven veel gemakkelijker heeft gemaakt: TickTick. In deze blog deel ik graag hoe je TickTick kunt gebruiken als jouw persoonlijke assistent om stress te verminderen en georganiseerd te leven.

 

Begin met een Overzichtelijke Takenlijst

Het begint allemaal met het opstellen van een eenvoudige takenlijst in TickTick. Schrijf alle taken op die je moet doen, groot of klein, en verdeel ze in categorieën zoals werk, huishouden en persoonlijk. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat je moet doen en helpt je om je prioriteiten te stellen.

 

Gebruik Tags en Labels Slim

Een handige functie van TickTick is het gebruik van tags en labels. Dit maakt het gemakkelijk om taken te sorteren op verschillende criteria, zoals urgentie of moeilijkheidsgraad. Zo kun je snel zien welke taken je directe aandacht nodig hebben en welke je later kunt oppakken.

 

Zet Herinneringen voor je Taken

Herinneringen zijn geweldig om ervoor te zorgen dat je nooit meer iets vergeet. TickTick maakt het heel eenvoudig om herinneringen in te stellen voor afzonderlijke taken. Of het nu gaat om een belangrijke deadline of het meenemen van je boodschappenlijstje naar de supermarkt, herinneringen helpen je om op schema te blijven en stress te verminderen.

 

 

Bekijk je Taken in de Kalenderweergave

Naast de takenlijst biedt TickTick ook een handige kalenderweergave. Hierin kun je al je taken en afspraken op een tijdlijn zien. Dit helpt je om je week te plannen en te zien waar je ruimte hebt voor nieuwe taken of activiteiten. Het helpt ook om realistische doelen te stellen en overbelasting te voorkomen.

 

 

Experimenteer met de Verschillende Functies

TickTick heeft zoveel handige functies dat het de moeite waard is om ermee te experimenteren. Probeer verschillende functies uit en ontdek wat het beste werkt voor jou. Of het nu gaat om het gebruik van checklists, het delen van taken met anderen of het instellen van terugkerende taken, er is voor elk wat wils.

 

 

Blijf je ‘Second Brain’ Bijwerken

Het is belangrijk om regelmatig de tijd te nemen om je ‘second brain’ bij te werken. Voeg nieuwe taken toe, pas je planning aan en evalueer je prioriteiten indien nodig. Door consistent te zijn, zul je merken dat je stress vermindert en je productiviteit verhoogt.

 

 

Met TickTick als je persoonlijke assistent, kun je je leven als persoon met autisme echt verbeteren. Ik hoop dat deze tips je inspireren om TickTick te gebruiken als jouw ultieme organisatiehulp. Met een beetje oefening en toewijding kun je meer rust en structuur vinden in je dagelijks leven, en dat is iets waar we allemaal naar streven.

Enable Notifications OK No thanks