Emoties met Daylio: mijn ervaring.

Daylio

Als persoon met autisme vind ik het regelmatig lastig om mijn emoties bij te houden en inzicht te krijgen in mijn welzijn. Gelukkig ontdekte ik de app Daylio, die mij helpt om meer bewust te worden van mijn emoties en dagelijkse activiteiten. In deze blog deel ik graag mijn ervaring met Daylio en hoe het mij ondersteunt.

Eenvoudige en overzichtelijke interface:
Daylio heeft een eenvoudige en overzichtelijke interface, wat perfect is voor iemand zoals ik met autisme. De app maakt gebruik van kleurcodes en pictogrammen om emoties en activiteiten weer te geven. Dit visuele aspect helpt me om informatie gemakkelijker te begrijpen en te verwerken.

Het bijhouden van mijn emoties:
Met Daylio kan ik mijn emoties bijhouden door simpelweg op de bijbehorende kleur te tikken. Ik kan kiezen uit verschillende emoties, zoals blij, verdrietig, boos en gestrest. Dit helpt me om mijn gevoelens beter te begrijpen en te herkennen, zelfs als ik moeite heb om ze onder woorden te brengen.

 

Structuur en routine:
Als persoon met autisme houd ik van structuur en routine. Daylio helpt me bij het creëren van een dagelijkse routine voor het bijhouden van mijn emoties en activiteiten. Ik heb vaste tijden ingesteld om meerdere keren per dag een update te doen, waardoor het een gewoonte wordt die ik kan volgen en vertrouwen.

 

Inzicht en zelfreflectie:
Het consistent bijhouden van mijn emoties en activiteiten met Daylio helpt mij om meer inzicht te krijgen in mezelf. Ik ontdek patronen en zie welke activiteiten of situaties mijn emoties beïnvloeden. Dit inzicht helpt me om betere keuzes te maken en strategieën te ontwikkelen om mijn welzijn te ondersteunen.

 

Samenwerking met professionals:
Daylio biedt ook de mogelijkheid om mijn gegevens te delen met professionals, zoals mijn coach. Dit helpt me om effectiever met hen samen te werken. Door mijn bijgehouden gegevens te delen, kunnen ze een beter begrip krijgen van mijn emoties en me gerichtere ondersteuning bieden. Daylio heeft ook veel functionaliteit voor het bijhouden van statistieken.

 

Conclusie:
Als persoon met autisme speelt Daylio een waardevolle rol in mijn dagelijks leven.
Het bijhouden van mijn emoties en activiteiten met deze app helpt mij om meer bewust te worden van mezelf, patronen te ontdekken en effectiever te sturen op mijn mentale welzijn.
Daylio is een handige tool die ik graag aanbeveel aan iedereen die op zoek is naar een manier om hun emoties te begrijpen en hun welzijn te verbeteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enable Notifications OK No thanks