Leestijd: 2 minuten

De Herfst en de Impact op het Autistische Brein

nature, forest, trees-3151869.jpg

De herfst is aangebroken, en net als de wisselende kleuren van de bladeren brengt dit seizoen zowel uitdagingen als kansen met zich mee voor mensen met autisme. In deze blog duiken we dieper in op de effecten van de herfst op ons brein en hoe we deze positief kunnen beïnvloeden.

 

Stabiliteit in Weersomstandigheden

De herfst staat bekend om zijn mildere temperaturen en stabiele weerpatronen. Voor mensen met autisme kan dit een gevoel van rust en voorspelbaarheid bieden, waardoor we ons comfortabeler voelen in onze omgeving.

 

De Pracht van Herfstkleuren

De overgang van de seizoenen brengt een visueel spektakel met zich mee. De betoverende kleuren van de herfstbladeren kunnen een bron van inspiratie zijn en ons helpen ontspannen terwijl we genieten van de schoonheid van de wereld om ons heen.

 

Gezelligheid en Routine

De herfst brengt ook gezelligheid met zich mee, zoals warme dranken, zachte dekentjes en knusse avonden bij kaarslicht. Dit kan een stimulans zijn om kalmerende routines te creëren, wat ons autistische brein vaak als geruststellend ervaart.

 

 

De Uitdagingen van de Herfst

 

Veranderingen in Daglichturen

Terwijl de dagen korter worden, kunnen mensen met autisme gevoeliger zijn voor veranderingen in daglicht. Het is essentieel om te beseffen dat dit onze stemming en energieniveaus kan beïnvloeden. Overweeg het gebruik van extra lichtbronnen om de balans te behouden.

 

Sociale Druk in het Herfstseizoen

De herfst brengt vaak sociale evenementen en verplichtingen met zich mee, zoals familiebijeenkomsten en feestdagen. Dit kan leiden tot sociale druk en stress. Het is cruciaal om onze grenzen te bewaken en tijd voor onszelf te nemen wanneer dat nodig is

.

 

Veranderingen in Routine

Het nieuwe school- of werkseizoen kan leiden tot verstoringen in onze dagelijkse routine. Dit kan verwarrend en overweldigend zijn. Het helpt om geleidelijk nieuwe routines in te voeren en aanpassingen stap voor stap te maken.

 

 

Hoe Kunnen We de Herfst Omarmen?

 

Verbinding met de Natuur

Trek naar buiten en bewonder de kleurenpracht van de herfst. De natuur kan een therapeutisch effect hebben op ons brein, ons helpen ontspannen en in het moment te leven.

 

Zelfzorg Prioriteit Geven

Luister naar je lichaam en geest. Tijd nemen voor zelfzorg is van het grootste belang. Laat je niet overweldigen door sociale verplichtingen en wees niet bang om ‘nee’ te zeggen als dat nodig is.

 

Mijn Conclusie

Laten we samen de herfst omarmen, met al zijn prachtige nuances en uitdagingen. We zijn veerkrachtig en in staat om te gedijen in dit seizoen van verandering. Samen kunnen we genieten van de herfst en alles wat het te bieden heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar !
Leuk je te ontmoeten.

Schrijf je in om elke maand onze nieuwsbrief te ontvangen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Enable Notifications OK No thanks