Apps voor planning en routines

Pexels Pixabay 265152

13 apps om jouw planning en routines te verbeteren! 

Een goed geplande dag kan een groot verschil maken in hoe productief en succesvol je bent. Met de juiste apps kun je eenvoudig jouw dagelijkse routine inplannen en gezonde gewoontes ontwikkelen. Hier zijn dertien handige apps die je kunnen helpen bij het plannen en verbeteren van jouw dagelijkse routines.

 

 • Google Calendar

Met Google Calendar kun je eenvoudig afspraken en activiteiten inplannen in jouw agenda. Je kunt meerdere agenda’s toevoegen voor werk, school en persoonlijke afspraken, zodat je alles op één plek hebt. Ook kun je notities en herinneringen toevoegen aan jouw afspraken en synchroniseren met andere apparaten.

 

 • Todoist

Todoist is een krachtige en eenvoudige taak manager-app. Met deze app kun je jouw taken en projecten gemakkelijk beheren en prioriteren. Je kunt notities en bijlagen toevoegen aan taken en deze synchroniseren met andere apparaten.

 

 • Tiimo

Tiimo is een app die je helpt bij het plannen en uitvoeren van dagelijkse activiteiten. De app is bedoeld voor mensen die structuur nodig hebben, zoals mensen met ADHD, autisme, depressie of angststoornissen. Tiimo gebruikt visuele ondersteuning en kleurcodes om je te helpen bij het organiseren van taken, het bijhouden van tijd en het volgen van routines. De app is beschikbaar voor Android en heeft een aantal verschillende abonnementen niveaus, afhankelijk van jouw behoeften.

 

 • Trello

Trello is een eenvoudige en krachtige projectmanagement-app. Met Trello kun je jouw projecten en taken organiseren in overzichtelijke borden. Je kunt notities, bijlagen en deadlines toevoegen aan taken en deze synchroniseren met andere apparaten.

 

 • Forest

Forest is een app die je kan helpen bij het verminderen van afleidingen. De app moedigt je aan om gefocust te blijven op jouw werk door een virtueel bos te laten groeien terwijl je werkt. Als je jouw werk onderbreekt door andere apps te gebruiken, zal jouw bos langzaam verdwijnen.

 

 • Pocket

Pocket is een handige app waarmee je artikelen, video’s en andere inhoud kan opslaan om later te bekijken. Met deze app kun je gemakkelijk artikelen bewaren die je later wilt lezen, zodat je niet wordt afgeleid door andere inhoud tijdens het werk.

 

 • Loop

Loop is een eenvoudige en effectieve app voor het ontwikkelen van gezonde gewoontes. Met deze app kun je gewoontes en doelen instellen, en bijhouden hoe vaak je deze voltooit. Je kunt notificaties instellen om je te herinneren aan jouw doelen en gewoontes.

 

 • Google Keep

Google Keep is een gratis notitie-app ontwikkeld door Google. Met de app kun je eenvoudig notities, lijsten en afbeeldingen maken en organiseren. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en is ook toegankelijk via de webbrowser. Google Keep wordt vaak gebruikt voor het maken van boodschappenlijstjes, het bijhouden van taken en het noteren van ideeën.

 

 • Daylio

Daylio is een app voor het bijhouden van jouw stemmingen en activiteiten. Met deze app kun je dagelijks noteren hoe je je voelt en welke activiteiten je hebt gedaan. Dit helpt je bij het bijhouden van jouw productiviteit en bij het ontwikkelen van gezonde gewoontes.

 

 • Habitify

Habitify is een app die je helpt bij het ontwikkelen van gezonde gewoontes. Met de app kun je doelen stellen en gewoontes bijhouden, zoals het drinken van voldoende water of het dagelijks mediteren. Je kunt de app aanpassen aan je behoeften en gewoontes en krijgt ook herinneringen om je te helpen op koers te blijven.

 

 • Tody

Tody is een app voor het schoonmaken en opruimen van je huis. Met de app kun je taken en doelen stellen voor het schoonmaken van specifieke gebieden van je huis en krijg je een visuele weergave van je voortgang. De app is ontworpen om je te helpen bij het creëren van een routine en het onderhouden van een schoon en georganiseerd huis.

 

 • Streaks

Streaks is een app die je helpt bij het ontwikkelen van gezonde gewoontes door middel van dagelijkse routines. Met de app kun je maximaal twaalf routines instellen en bijhouden hoe vaak je die hebt voltooid. De app heeft een visueel aantrekkelijk ontwerp en je kunt de app aanpassen aan jouw behoeften en gewoontes.

 

Mijn conclusie

Er zijn talloze apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het plannen van jouw dagelijkse routines en het ontwikkelen van gezonde gewoontes.

Deze dertien apps zijn slechts enkele van de vele opties die er zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van de juiste app afhangt van jouw specifieke behoeften en doelen.

Of je nu op zoek bent naar een app om jouw taken te organiseren of een app om gezonde gewoontes te ontwikkelen, er is altijd een app die bij jou past. Door gebruik te maken van deze apps kun je jouw productiviteit verhogen, stress verminderen en beter ontspannen. 

Dankjewel voor het lezen van dit artikel.

Enable Notifications OK No thanks